Nieuws

86 Ton aan funderingspoeren voor Broken Jug geplaatst

Afgelopen week is er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het plaatsen van kunstwerk ‘Broken Jug’ van Frank Stella. Vandaag zijn de drie funderingselementen van de Broken Jug door kraanbedrijf KTF en aannemer De Boer en De Groot op zijn plek gezet.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Meetbedrijf BDM was de hele tijd aanwezig om ervoor te zorgen dat de poeren op de juiste plek werden gezet. Uit controlemetingen van ingenieursbureau Adonin blijkt dat er een minimaal meetverschil van 5 mm is (dit mag maximaal 20 mm zijn). Het zwaarste funderingselement is 38 ton en de beide ‘kleinere’ elementen wegen 24 ton per stuk. In totaal staat er straks onder het kunstwerk dus 86 ton aan funderingselementen. Hierdoor blijft het kunstwerk ook bij een superstorm trots overeind staan.

Zaterdagmorgen 2 oktober om 10:00 uur (bij goed weer) wordt de Broken Jug op zijn plek gezet. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het kunstwerk tussen 23:00 uur en 1:00 uur (ook bij goed weer) vervoerd van de Nieuwe Industriehaven naar de Harlingerstraatweg.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

|Doorsturen

BuienradarAgenda