Nieuws

70e Editie Lanenkaatsen van 17 tot en met 21 juni

De 70e editie van het Lanenkaatsen wordt gehouden van 17 tot en met 21 juni aanstaande (rond de langste dag van het jaar) en valt ook dit jaar weer samen met de Harlinger Feestweek. Het is nog vroeg in het jaar, maar over een paar maanden is het al weer zo ver natuurlijk. Stichting Comité Lanenkaatsen heeft inmiddels al weer twee productieve vergaderingen achter de rug. De vergunningen zijn inmiddels weer aangevraagd bij de gemeente en ook de sponsorleden zijn weer volop in actie.

Het Lanenkaatsen is niet te organiseren zonder de bijdragen van de trouwe sponsoren, klein en groot. Het comité kijkt er naar uit om er weer een topweek van te maken in juni. Het wordt alweer de 70e editie sinds 1950. Voor het comité blijft het de uitdaging om de balans te zoeken tussen historie en nieuwe ontwikkelingen. Wil je ook een steentje bijdragen aan ‘de Lanen’ als sponsor? Vraag naar de mogelijkheden via sponsoring@lanenkaatsen.nl of word vriend van de Lanen. Vanwege het lustrum ontvangen ‘Vrienden van de Lanen’ dit jaar een kleine attentie.

 

Jeugd en Schoolkaatsen

Een belangrijk speerpunt blijft de jeugd, meldt het comité. “Sinds de laatste jaren hebben we weer een goed gevulde jeugdgroep 1 (11-16 jaar).Ook zijn er veel jonge meiden die meedoen. Dit moedigen wij aan en willen we graag zo houden. Veel sportverenigingen merken hoe lastig het is om de jeugd nog aan zich te binden. Belangrijk voor het Lanenkaatsen is het schoolkaatsproject dat al een aantal jaren met succes wordt georganiseerd op de scholen in Harlingen en omstreken, met Simon de Groot als voortrekker. De lessen op de scholen beginnen binnenkort weer.

 

Dames 35+

Vorig jaar was er, ondanks veel aandacht voor werving, geen 35+ groep van de dames. “ Het is niet zo dat we nu direct weer stoppen met deze groep”, stelt het comité. “We hopen dat er zich dit jaar weer voldoende 35+ dames opgeven voor deze lustrumeditie. Bij minimaal acht parturen wordt deze groep gewoon georganiseerd. Is er onvoldoende deelname in deze groep, dan wordt er in één damesgroep gekaatst.”

 

iDeal en privacy

De aanmelding zal in april weer van start gaan. Een klein deel geeft zich op bij Kamsma Schoenen in de winkel, maar het grootste deel van de ongeveer 300 aanmeldingen komt binnen via het formulier op de website. De aanmeldingen worden direct opgeslagen en verwerkt op de website en de lotinglijst. De kaatser ontvangt hiervan een bevestigingse-mail. Naar verwachting kan de betaling van het inleggeld dit jaar middels iDeal worden gedaan. “We zijn hier mee aan het testen”, meldt het comité. “Sinds de nieuwe wetgeving worden we meer en meer attent gemaakt op de privacyrechten van de deelnemers, dit betekent dat we alleen gegevens opslaan die we ook echt nodig hebben voor de publicatie op de lijsten en de indeling in groepen. Het is natuurlijk prachtig om een plekje te hebben met je naam in het klassement of met je foto in de eregalerij! We verwachten niet dat er veel mensen zijn, die dit niet meer willen. Binnenkort kun je in de privacyverklaring op onze website lezen hoe wij om gaan jullie gegevens.”

 

Eregalerij

70 Jaar Lanenkaatsen staat ook voor 70 jaar winnaarsfoto’s in de diverse groepen. Een prachtige eregalerij die niet weg te denken is op de Lanen. Voor vele deelnemers het belangrijkste doel om te winnen! De etalage van de fietswinkel van Jelle Dijkstra is al jaren het decor voor al deze foto’s. Komend jaar krijgt het comité te maken met ruimtegebrek. “De ramen raken vol. Heb je een goed idee zodat we alle foto’s toch bij elkaar kunnen houden, laat het ons dan weten!”

|Doorsturen