Nieuws

7 voordelen van een houten kerstboom op een rijtje

Als je voor aankomende kerst op zoek gaat naar een kerstboom, richt jij je mogelijk tot het tuincentrum in de buurt. Hier kun je vast en zeker een groot aantal kerstbomen kopen. Je vindt er echte kerstbomen, maar ook kunstkerstbomen. Daarnaast kom je er ook steeds vaker houten kerstbomen tegen. Voor dergelijke kerstbomen kun jij je overigens ook richten tot het internet, want op HoutenKerstboom.com worden verschillende houten kerstbomen aangeboden. Twijfel je nog of een houten kerstbom iets voor jou is? dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 7 voordelen van een kerstboom van hout op een rijtje.

1. Voorgoed verlost van naalden in huis 
Heb je jarenlang een echte kerstboom in huis gehad? Dan hoeven we jou niet te vertellen dat zo’n boom flink wat rotzooi kan veroorzaken. Echte kerstbomen verliezen namelijk naalden. Je kunt ze nog zo goed verzorgen, maar dat verandert hier weinig aan. Hoe langer de boom in huis staat, des te meer naalden hij verliest. Hierdoor moet je soms meerdere keren per week rondom de boom stofzuigen. Helaas blijft het vaak niet beperkt tot de naalden onder en rondom de boom. De naalden verspreiden zich namelijk makkelijk en snel door jouw woning. Ze blijven bijvoorbeeld aan sokken hangen, waardoor je ze op de meest vreemde plekken in huis tegen kunt komen.

2. Opzetten kost je slechts een paar minuten
Mensen die een echte kerstboom in huis halen, zijn hier vaak flink wat tijd aan kwijt. Je moet in eerste instantie namelijk ergens een boom kopen en deze vervolgens naar huis vervoeren. Zodra hij eenmaal staat, kan het optuigen beginnen. Ook hier gaat vak flink wat tijd in zitten. Het opzetten van een houten kerstboom kost je aanzienlijk minder tijd. Zo’n boom staat namelijk binnen een paar minuten. Je hoeft hem namelijk alleen maar uit de doos te halen. Als je de boom vorig jaar ook al op hebt gezet, kost het je nog minder tijd. Je weet dan immers al precies hoe je hem in elkaar zet.

3. Goed te versieren
Niet iedereen is direct overtuigd van een houten kerstboom. Dit komt onder meer doordat mensen denken dat zo’n alternatieve kerstboom niet goed te versieren is. Sommige houten kerstbomen kun je inderdaad niet of nauwelijks versieren, maar dit geldt niet voor iedere kerstboom van hout. Er zijn namelijk houten kerstbomen die je wel goed kunt versieren. De Yelka en Spira houten kerstbomen zijn hier voorbeelden van. Bij de Yelka houten kerstboom kun je kerstversiering aan de losse, houten balkjes hangen. Deze kun je afzonderlijk van elkaar bewegen, waardoor jouw kerstboom een speels effect krijgt. Gaat jouw voorkeur uit naar de Spira houten kerstboom? Dan kun je kerstversiering aan de spiraalvorm hangen. Hierdoor geef je deze kerstboom een leuke uitstraling. 

4. Makkelijk op te bergen
Nadat de kerstdagen voorbij zijn, wordt een kerstboom afgetuigd. Als je een echte kerstboom hebt staan, gaat hier opnieuw flink wat tijd in zitten. Je moet alle kerstversiering immers één voor één uit de boom halen en weer netjes opbergen. Er zijn mensen die de versiering lukraak in een doos proppen, maar dit is niet aan te raden. In dat geval ben je volgend jaar namelijk onnodig veel tijd kwijt aan het optuigen van jouw kerstboom.

Heb je een houten kerstboom in huis staan? Dan hoef je hem niet helemaal af te tuigen. Je kunt hem namelijk met versiering en al opbergen. Grote voordeel hiervan is dat je hem volgend jaar niet opnieuw hoeft te versieren. Als er geen ruimte is om de boom met versiering en al op te bergen, breek je hem af. Dit kost je – net als het optuigen – nauwelijks tijd.

5. Goedkoper op de lange termijn
Wie de prijs van houten kerstbomen bekijkt, schrikt hier mogelijk van. In vergelijking met een echte kerstboom is een houten kerstboom namelijk relatief duur. Het vergelijken van de prijzen van deze kerstbomen is eigenlijk niet helemaal eerlijk. Waarom niet? Omdat je maar eenmalig kosten maakt voor een houten kerstboom. Nadat je zo’n boom gekocht hebt, kun je hem ieder jaar opnieuw gebruiken. Bij een echte kerstboom is dit niet het geval. 

Als de kerst voorbij is, zet je een echte kerstboom aan de straat of breng je hem naar de vuilstort. Hierdoor moet je ieder jaar een nieuwe kopen. Doe je dit meerdere jaren achter elkaar? Dan kost dit je flink meer dan een houten kerstboom. Richt je daarom nooit te veel tot de korte termijn, maar kijk liever verder vooruit. In dat geval wordt het een stuk makkelijker om te bepalen wat in jouw situatie de beste kerstboom is. 

6. Duurzame investering
Koop je een houten kerstboom? Dan doe je een duurzame investering. Het mooie aan zo’n boom is namelijk dat je hem ieder jaar opnieuw kunt gebruiken. In de periode voor de kerst tover je hem tevoorschijn en na de kerstdagen berg je hem weer op. Je geeft maar één keer geld uit aan een kerstboom en bovendien hoeven er minder bomen gekapt te worden. Dit komt de luchtkwaliteit op aarde alleen maar ten goede. 

Omdat een houten kerstboom van hout gemaakt wordt, vind je dit misschien geen duurzame boom. Toch is dit wel degelijk het geval. De Yelka houten kerstboom wordt namelijk gemaakt van duurzaam en ecologisch materiaal. De productie van zo’n kerstboom heeft dus maar weinig impact op het milieu. Hierdoor ben je een stuk duurzamer bezig als je voor een houten kerstboom kiest in plaats van voor een echte kerstboom of kunstkerstboom.

7. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen
Wie denkt dat het aanbod houten kerstbomen beperkt is, heeft het mis. De Yelka en Spira houten kerstbomen zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Ben je op zoek naar een kleine boom voor in de vensterbank of op een (bijzet) tafel? Kies dan voor de Spira houten kerstboom. Deze is namelijk al verkrijgbaar met een minimale hoogte van 42 centimeter. Als je zo’n boom koopt ter vervanging van een echte kerstboom, mag hij waarschijnlijk wel wat groter zijn. In dat geval kun je een Yelka van 175 centimeter kopen. Is dit voor jou nog niet hoog genoeg? Kies dan voor een Spira houten kerstboom van 190 centimeter. Met dergelijke afmetingen springt jouw kerstboom hoe dan ook in het oog.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda