Nieuws

4 tips voor het succesvol reinigen van vloerkleden

Het reinigen van een vloerkleed kan enorm veel werk zijn, maar met de juiste technieken en producten kun je een vloerkleed reinigen zonder je in het zweet te werken. Een reinigingsbeurt voor één of twee keer per jaar is voor de meeste tapijten voldoende. Zo zorg je ervoor dat een tapijt er op zijn best uit blijft zien en zo lang mogelijk meegaat. Als je een vloerkleed niet goed onderhoudt, kan het voortijdig verslijten of zelfs beschadigd raken door ongedierte, zoals motten of andere beestjes die graag nestelen op donkere plaatsen met veel stofvezels. We hebben een paar tips voor het succesvol reinigen van tapijten voor je op een rijtje gezet!

Stofzuig het tapijt

Stofzuigen verwijdert het grootste deel van het losse vuil dat zich in de vezels van het tapijt heeft opgehoopt. Hoewel stofzuigen alleen niet helpt tegen vlekken en diep vuil, verwijder je hiermee wel het vuil aan de oppervlakte dat anders in de vezels zou kunnen worden geschrobd en op lange termijn problemen zou kunnen veroorzaken. Zorg ervoor dat je in verschillende richtingen stofzuigt om vlekken op het tapijt te voorkomen.

 

Gebruik de juiste producten

Begin met het kiezen van een tapijtreiniger die geschikt is voor het soort vloerkleed dat je hebt. Tapijtreinigingsproducten zijn er zowel in vloeibare als in poedervorm. Sommige bevatten enzymen en/of bleekmiddelen die hardnekkige vlekken en geuren kunnen helpen verwijderen; ze kunnen echter de levensduur van synthetische vloerkleden verkorten. Lees altijd de etiketten. Wat de stofzuiger betreft, reinig het filter regelmatig en vervang de zak wanneer dat nodig is. En gebruik altijd de juiste instelling voor het type tapijt.

 

Vergeet de hoeken en randen niet

De hoeken van een vloerkleed kunnen fungeren als magneten voor vuil, dat vaak zijn weg omhoog vindt naar de muren. Gebruik voor het schoonmaken van de hoeken een borstelhulpstuk op de stofzuiger. Je kunt ook een kleine schrobborstel gebruiken om de randen schoon te maken. Zorg ervoor dat je de randen ten minste één keer per maand stofzuigt.

 

Zuiveringszout

Wanneer je je tapijten schoonmaakt, meng dan een beetje zuiveringszout met water. Pak een paar goede schrobborstels en ga aan de slag! Dit is een veilige en makkelijke manier om je schoonmaakkracht op te voeren. Test het mengsel altijd op een onopvallend deel van het vloerkleed voordat je je volledig op de reinigingsoplossing toelegt.

 

Als je op zoek bent naar een nieuw kwalitatief vloerkleed, neem dan zeker een kijkje bij het enorme aanbod van Floorpassion. Hier vind je een scala aan vloerkleden in verschillende kleuren, vormen en maten.

|Doorsturen

BuienradarAgenda