Nieuws

35.000 Meter touw bij Scheepswinkel Van Meer

Touw, touw en nog meer touw in de opslag van Scheepswinkel Van Meer. “Er is een concurrerend touwtje weggevallen”, zegt Bas van Meer, van de gelijknamige scheepswinkel op Noorderhaven 8. “En we krijgen er veel tallships-klanten bij.”

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Van Meer heeft de voorraad deze week met behulp van Egbert Beers weer aangevuld, nadat fabrikant FSE Roblon in de winter het klassiek geslagen touw ‘Spunflex’ heeft geproduceerd. Door de slijtvastheid en de uv-bestendigheid is het touw zeer geschikt voor kleine en grote schepen.

Van Meer heeft nu naar schatting in totaal ongeveer 35.000 meter touw op voorraad. “We zijn helemaal klaar voor het tuigseizoen”, zegt hij. “Met een dwars getuigd schip als de Europa gaat het ook snel; dan heb je zomaar 7000 meter touw nodig. Aanzienlijk meer dan op een tjalk of een klipper.”

Overigens is Scheepswinkel Van Meer al meer dan 25 jaar importeur van Spunflex, en zijn scheepswinkel bestaat nog langer: volgend jaar zit hij dertig jaar aan de Noorderhaven. Meer over Spunflex op www.scheepswinkelvanmeer.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda