Nieuws

3 Tips om te zorgen voor de juiste autoverzekering

Het verzekeren van onze auto is in Nederland verplicht. Ondanks het feit dat we drie verschillende verzekeringen kennen, is een WA verzekering verplicht. De overige twee zijn de WA+ en de Allrisk verzekering, ook wel bekend als ‘volledig casco’. De reden dat WA verplicht is, is om ervoor te zorgen dat de partij die door jou toedoen schade heeft opgelopen, niet met de kosten blijft zitten. Dit is dan ook precies hetgeen wat deze verzekering dekt. Wanneer jij schade toebrengt aan een ander, dan worden deze kosten door je verzekeraar vergoed. De kosten voor schade aan je eigen voertuig dien je te bekostigen. Kies je voor een Allrisk verzekering, dan is dit uiteraard niet het geval.

De leeftijd van je auto

De juiste verzekering kun je alleen afsluiten door de leeftijd van je auto en ook waarde te bepalen. Dit zorgt er namelijk voor dat je een inschatting kunt maken van de eventuele kosten bij schade. Je kunt je voorstellen dat schade aan een bumper van een nieuwe BMW een stuk hoger is, dan wanneer je een Peugeot uit 2005 hebt. Toch wil dit niet altijd zeggen dat een WA verzekering voldoende is. Stel dat je het financieel wat minder hebt, dan kan het een regelrechte ramp voor je zijn wanneer je de kosten bij schade zelf moet bekostigen. Je kunt er dan voor  kiezen om de auto alsnog Allrisk te verzekeren. Je betaalt dan maandelijks wel een stuk meer, maar hoeft niet bang te zijn dat je in het geval van schade zelf voor alle kosten hoeft op te draaien.

Je autoverzekering vergelijken

In de huidige tijd, waarin we letterlijk alles kunnen vergelijken, is kritisch online je autoverzekering vergelijken een absolute must. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet alleen de beste prijs hebt, maar ook zeker weet dat de dekking goed is. Het kan voorkomen dat de ene verzekeraar een stuk goedkoper is, maar het eigen risico hoger ligt, dan wanneer je voor een wat duurdere verzekeraar kiest. Dit is dan ook een afweging die je alleen zelf kunt maken, maar het is wel belangrijk om hier kritisch over na te denken. Niet voor niets is het gebruik van verschillende online vergelijkers dan ook een aanrader. Op basis van je wensen kun je dan in één overzicht exact zien wat de kosten zijn en welke dekking een bepaalde verzekeraar biedt.

Verzekering periodiek controleren

Jaarlijks komen er nieuwe verzekeraars bij en veranderen ook de voorwaarden van de gevestigde namen. Sluit je online via Autoverzekering.nl een autoverzekering af, dan weet je zeker dat je tegen de juiste voorwaarden een verzekering afsluit. Dit komt doordat er periodiek wordt gekeken naar de voorwaarden en eventuele nieuwkomers op deze markt. Dit stelt ze in staat om altijd het actueelste aanbod te kunnen bieden, waardoor het afsluiten van een verzekering voor je auto ontzettend gemakkelijk is geworden. Dus ook wanneer je het idee hebt dat je bij je huidige verzekeraar op je plek zit, is het zeker de moeite waard om even een paar minuten te kijken naar wat een ander te bieden heeft.

|Doorsturen

BuienradarAgenda