Nieuws

25 sollicitanten voor burgemeesterschap Harlingen

Op de vacature van burgemeester van Harlingen hebben 25 mensen gesolliciteerd. Het gaat om zestien mannen en negen vrouwen. Acht van hen zijn tussen de 40 en 50 jaar oud, twaalf tussen de 50 en 60 en vijf zijn ouder dan zestig jaar. Van de 25 gegadigden zijn er 23 lid van een politieke partij, twee kandidaten zijn partijloos.

De burgemeesterspost van Harlingen komt in mei beschikbaar wanneer de ambtstermijn van burgemeester Roel Sluiter afloopt. Sluiter was meer dan drie jaar waarnemend en zes jaar kroonbenoemde burgemeester.

Commissaris van de Koning Arno Brok zal gesprekken voeren met kandidaten en een selectie maken. De vertrouwenscommissie krijgt alle sollicitatiebrieven te zien en spreekt met de geselecteerde kandidaten. Vervolgens brengt de commissie verslag uit aan de gemeenteraad, voorzien van een conceptaanbeveling. De raad beslist uiteindelijk welke twee kandidaten op de aanbeveling komen te staan, en in welke volgorde.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de ministerraad volgen in hun voordracht aan de Kroon in beginsel de aanbeveling van de raad. De Kroon benoemt vervolgens de nieuwe burgemeester per Koninklijk Besluit.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda