Nieuws

20 Jaar de blues

Normaal zou dat twee decennialang kommer en kwel kunnen betekenen, maar in het geval van de Midlumer Bluesnight is het reden tot blijdschap.

 

Al 20 jaar lang is een groep enthousiastelingen in de weer om ieder jaar een leuk programma samen te stellen. Met goede populaire bluesartiesten, om hiermee een steeds groter wordende groep liefhebbers te plezieren. Twintig jaar was afgelopen zaterdag reden voor een klein feestje en de avond bood daardoor voor ieder veel variatie.

De enorme belangstelling was duidelijk: al vroeg in de avond hing er een bord ‘uitverkocht’ op de deur. Een volle zaal. Dat is wat iedere artiest wil en ze lieten hun enthousiasme blijken door er meteen stevig tegenaan te gaan. Dusink Bluesband zette meteen de toon (en het volume) door een set stevige blues te bieden ondersteund door een uitstekende ritmesectie.

 

Een korte pauze gaf de techniek de gelegenheid om de boel om te bouwen voor de volgende band die heel leuke verrassingen in petto bleek te hebben. Robbert Fossen (naamgever aan de band) maakte in de tweede set plaats voor Little Boogie Boy die uit een bijna akoestische gitaar wondermooie hartverscheurende geluiden wist te toveren, ondersteund door de resterende Robbert Fossen Band. Maar misschien zat iedereen te wachten op Magic Frankie die op de posters breeduit was aangekondigd. Ze kregen hun zin want de Master of the Blues maakte zijn befaamde entree en iedereen vond het práchtig.

Aan het slot van de avond stapten praktisch álle muzikanten andermaal het podium op voor de noodzakelijke toegiften. Zeker wéér een uiterst geslaagde avond die de organisatie op haar conto mag schrijven.

 

|Doorsturen