Nieuws

€ 1060 voor Stichting Semmy op Koningsmarkt

De marktkraam voor Stichting Semmy, vorige week op Koningsdag in de Simon Stijlstraat, heeft maar liefst € 1060 voor het goede doel opgebracht.

Lian Metz vertelde dat de voorbereidingen een paar weken in beslag hebben genomen. Vriendinnen, zussen, hun kids en weer vriendinnetjes daarvan deden allemaal mee. Er werden betonnen deurstoppers en betonnen waxinelichthouders gemaakt, maar ook bijvoorbeeld houten sleutelhangers, kinderschortjes, labeldoekjes en  kussentjes. Ook zelfgemaakte schilderijen en kleine houten boomstammetjes die je kunt gebruiken als fotohouders zijn goed verkocht. Er is zelfs een schilderij voor twee keer (!) de vraagprijs verkocht. “Alles voor het goede doel”, zei de koper.

Een groep meiden, alleen rond de 10 jaar, is twee woensdagen druk in de weer geweest om van strijkkralen sleutelhangers en limonade-beschermers te maken. Op Koningsdag gingen deze meiden bijna om de tien minuten een dansje doen op het liedje ‘Fitlala’ van Kinderen voor Kinderen. Tijdens dit dansje liep één van de meiden met de doneeremmer rond om uit te leggen wat Stichting Semmy doet. En met effect! Veel mensen bleven staan kijken en doneerden rijkelijk.

Alles bij elkaar heeft de actie het fantastische bedrag van € 1060 opgebracht en dat zal spoedig naar Stichting Semmy overgemaakt worden. De initiatiefnemers bedanken iedereen die heeft bijgedragen: ontzettend bedankt!

|Doorsturen