Nieuws

1000 euro voor Jonge Seun

Het Rabobank coöperatiefonds Leeuwarden-Noordwest Friesland steunt talloze mooie projecten, die een bijdrage leveren aan de verbetering van de leefomgeving. Het Harlinger zonnepontje Jonge Seun is één van de 66 doelen waaraan de Rabobank in 2019 een donatie deed.

Samen met vertegenwoordigers van 22 andere organisaties mochten Louis de Wagenaar en Auke Huizinga, voorzitter en schipper bij de Stichting Harlingen Heen & Weer, de cheque van maar liefst € 1000 in ontvangst nemen bij de Rabobank in Leeuwarden.

Het bedrag is bestemd voor de aanschaf van een tweede accupakket voor de Jonge Seun. Met de extra accu’s worden vaarduur en actieradius van de pont aanmerkelijk verbeterd. Die uitbreiding van de actieradius zal nodig zijn, zo hoopt men bij de Jonge Seun althans, als in de nabije toekomst de doorgaande fietsroute tussen Denemarken en België, langs Wad en Noordzeekust wordt gerealiseerd. Diverse overheidsinstanties, waaronder ook de gemeente Harlingen, zijn bezig met het ontwikkelen van de plannen voor dit fietspad. Natuurlijk zet de Jonge Seun dan in op een aanlegsteiger voor de pont op de Noorderpier. Zo wordt het zowel voor de toerist die Harlingen bezoekt als voor de ouwe seun, alleen maar mooier in het havengebied!

|Doorsturen

BuienradarAgenda