Sorteer

Evenement - Moppereend: kindertheater in de bieb

Adres
Locatie Bibliotheek Harlingen
Plaats Harlingen
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 4-2-2020 15:30

Poppentheater Inkipinki uit Heerenveen maakt tijdens de Nationale Voorleesdagen een tour langs de vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân. De gratis kindertheatervoorstelling Moppereend is dinsdag 4 februari in de Harlinger bieb. Aanvang 15.30 uur.

Deze voorstellingis voor kinderen gebaseerd op het prentenboek van het jaar 2020: Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen maakte poppentheater Inkipinki uit Heerenveen de voorstelling Moppereend. Eend gaat in dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het chagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan. Deze voorstelling is voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar en duurt ruim een half uur.

De leesconsulenten van de bibliotheek verzorgen in de periode van de voorleesdagen voorleesfeestjes bij kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen in de regio.

Lees meer »

BuienradarAgenda