Sorteer

Evenement - Choral Evensong in kerkgebouw De Haven

Adres
Locatie De Haven
Straat Noorderkade 2
Plaats Harlingen
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 17-11-2019 16:30

Op zondagmiddag 17 november zal er in het kerkgebouw van de CGKV De Haven aan de Noorderkade opnieuw een Evensong gezongen worden. Deze Evensong begint om 16.30 uur en zal worden gezongen door de Ichthuscantorij.

De Evensong is de dagelijkse gebedsdienst in de Anglicaanse kerk. In deze diensten staan lezingen, gebeden en vooral de muziek centraal. Een groot deel van de liturgie is gezongen en dat maakt deze vorm van vieren voor veel mensen, ook niet kerkmensen aantrekkelijk. Ook in Nederland wordt steeds vaker een Evensong gezongen en dan niet dagelijks, maar vooral op de zondag. Geke en Sjouke Bruining zijn al vele jaren voortrekkers op dit gebied. Al sinds 1990 gaan zij met diverse koren naar Engeland om daar tijdens de vakantie van het kathedrale koor de dagelijkse diensten te zingen. 

Ook in Nederland zijn zij zeer actief. Zo wordt elke tweede zondag van de maand in Leeuwarden door een projectkoor in de grote Kerk van Leeuwarden een Evensong onder leiding van Geke Bruining gezongen. Dit is de tweede Evensong in het kerkgebouw De Haven. Deze kerk heeft een prachtige akoestiek, zeer geschikt voor de kathedrale muziek, waarbij het mooie Van Vulpen-orgel een belangrijke rol speelt.

Tijdens de Evensong van 17 november zal muziek gezongen worden van een aantal beroemde Engelse kathedrale componisten, zoals Charles V. Stanford, Balfour Gardiner en Thomas Tallis. Daarnaast is er ruimte voor veel samenzang. Eenieder is van harte welkom op 17 november. Aanvang 16.30 uur. De toegang is gratis, wel zal er een collecte worden gehouden. De volgende Evensong is ook in De Haven, op maandag 23 december.

Lees meer »

BuienradarAgenda