Sorteer

Evenement - Orgelconcert Veronique van den Engh in Grote Kerk

Adres
Locatie Grote Kerk
Plaats Harlingen
Land Nederland
Evenement informatie
Entree € 10
Datum 12-7-2019 20:00

Organiste Veronique van den Engh, organiste van het orgel van de Sint-Janskathedraal in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch, speelt vanavond op het orgel in de Grote Kerk. Het concert in de ‘zomerserie’ begint om 20.00 uur; entree 10 euro.

Het orgel van de Sint-Janskathedraal stamt uit de jaren 60 van de zeventiende eeuw en werd enkele jaren geleden gerestaureerd. Met dit eeuwenoude orgel nam van den Engh een aantal cd’s op, die stuk voor stuk werden bejubeld door orgelliefhebbers en recensenten.

Het orgel in Harlingen werd eind achttiende eeuw gebouwd door Albertus Antoni Hinsz. Dit orgel telt 2300 orgelpijpen en is een begrip in de orgelwereld. Van den Engh heeft voor haar optreden in Harlingen een afwisselend programma samengesteld met muziek uit verschillende perioden. Ze speelt stukken van componisten Jan Pieterszoon Swee-linck, George Böhm, John Stanley en Max Reger.  Ook staat er meer eigentijdse muziek op het programma, zoals van Maurice Pirenne, Hendrik Andriessen en Mons Leidvin Takle. Zo neemt de organiste het publiek mee op een reis door de eeuwen heen, tot aan de dag van vandaag.

Lees meer »