Sorteer

Evenement - Nederlands Barokconsort concerteert te Kimswerd

Adres
Locatie Laurentiuskerk
Plaats Kimswerd
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 28-4-2019 15:30

Op zondag 28 april, ’s middags vanaf 15.30 uur concerteert het Nederlands Barokconsort in de Laurentiuskerk te Kimswerd. Het Nederlands Barokconsort bestaat uit een collectief van musici die zich onder leiding van organist/klavecinist Jan Kleinbussink inzetten voor de realisering van de authentieke klankcultuur en uitvoeringspraktijk van de 17de en de 18de eeuwse barokmuziek. De toegangsprijs  voor dit bijzondere concert bedraagt € 15 (kinderen € 5). Vrienden van de Stichting Laurentiuskerk hebben korting en betalen € 10. 

De instrumentalisten binnen het collectief zijn allen beroepsmusici met een internationale beroepspraktijk. Zij bespelen originele historische instrumenten of zorgvuldig gebouwde eigentijdse kopieën. De bezetting van het ensemble wisselt per concert, afhankelijk van het gekozen repertoire.

 

In Kimswerd wordt opgetreden als trio (blokfuit/traverso, viola da gamba en klavecimbel) en op het programma staan werken van de beroemdste componisten uit de barok : J.S. Bach, G.Ph. Händel  en G.Ph. Telemann en daarnaast van Ch. Dieupart en A.D. Philidor.

 

Sacha Mommertz is momenteel een der vooraanstaande blokfluitisten in Nederland. Hij studeerde in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium en aan de Hogeschool voor de kunsten te Utrecht. Na de conservatoriumstudie volgde een oriëntatie op de traverso via een privéstudie bij o.a. Ricardo Kanji. Sascha was enkele jaren verbonden als hoofdvak blokfluitdocent aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Momenteel concentreert zijn lespraktijk zich op het Utrechts Centrum voor de Kunsten (voor blokfluit, traverso en coaching barokensembles).

 

Cassandra Luckhardt begon haar studie in Ohio en San Francisco. In Europa studeerde ze te Parijs en Den Haag. Zij won de Prijs voor de meest belovende musicus  tijdens het Internationale Van Wassenaer Concours en heeft een internationale reputatie opgebouwd als solist, kamer- en orkestmusicus op cello en viola da gamba. Ze trad op met o.a. The Academy of Ancient Music, het Amsterdam Baroque Orchestra, The King’s Consort enz. Ze trad op in heel Europa, China, Japan, Australië, Rusland, de VS, Israël en Nederland. In ons land o.a. als soliste met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Musica ad Rhenum.

 

Jan Kleinbussink studeerde orgel, piano, muziektheorie, klavecimbel en koor- en orkestdirectie. Voor orgel behaalde hij de Prix d’excellence cum laude met onderscheiding voor solospel en improvisatie. Hij studeerde o.a. in Wenen en in Amsterdam bij Ton Koopman klavecimbel. Onder diens leiding speelde hij gedurende 15 jaar als continuo-speler in het Amsterdam Barpque Orchestra en was hij intensief betrokken bij het prestigieuze opname-project van alle Bach Cantates en de Matthäus Passion. Daarnaast werkte Jan als hoofd afdeling Oude Muziek en de afdeling Orgel en Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en was hij meer dan 40 jaar organist van de Lebuïnuskerk te Deventer. Jan Kleinbussink verzorgde masterclasses en gastdirecties in vele delen van Europa en Amerika. Voor het concert in Kimswerd brengt Jan een prachtig groot 2-klaviers klavecimbel mee.

 

Lees meer »