Sorteer

Evenement - Harlinger Steegjesloop: ‘historische’ uitdaging voor het goede doel

Adres
Locatie Harlingen
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 5-5-2019

Zondag 5 mei aanstaande is er in Harlingen een unieke cityrun, dwars door de authentieke, eeuwenoude binnenstad. Rennen door de negentiende eeuw en stilstaan bij een goed doel, dát is de Harlinger Steegjesloop. Presteren en genieten op bevrijdingsdag.

Het parcours bestaat voor een belangrijk deel uit duistere, oneffen, soms supersmalle steegjes die op sommige plekken niet meer dan 63 centimeter breed zijn. Na de wedstrijd is het ook mogelijk om de route te wandelen, inclusief vragen, opdrachten en verrassende gebeurtenissen die rechtstreeks verwijzen naar de roemruchte geschiedenis van de Friese havenstad. Denk bijvoorbeeld aan de pastorie waar ‘de Blikken Dominee’ in de negentiende eeuw zijn geheime minnares vermoordde; de steeg naast het geboortehuis van schrijver Simon Vestdijk; de Bargebuurt, het armenwijkje waar een bewoner onder zijn bedstee viswormen kweekte in paardenhoofden.

De Harlinger Steegjesloop wordt georganiseerd door de Topmoppies (Stichting Charity Foundation Harlingen) in samenwerking met Podium Harlingen. De gehele opbrengst gaat naar Stichting Hulphond. Meer info en inschrijven op www.topmoppies.nl.

Lees meer »