Sorteer

Evenement - Cabaretier Fabian Franciscus in Autismeweek naar Trebol

Adres
Locatie Stadsschouwburg Trebol
Plaats Harlingen
Land Nederland
Evenement informatie
Entree € 10
Datum 3-4-2019 20:00

Cabaretier Fabian Franciscus komt in de ‘Autismeweek’ naar stadsschouwbrug Trebol. In zijn voorstelling ‘Vlafeest’ vertelt hij hoe hij steeds beter kan doen alsof hij minder last heeft van autisme. Dit levert een humoristische voorstelling op.

Franciscus is een cabaretier met een missie. In zijn laatste ‘viral video’ heeft hij het uitgebreid over zijn autisme. Hij beschrijft op een hilarische manier hoe dat hem soms in verwarrende situaties brengt. “Hoewel mensen op deze manier om het onderwerp kunnen lachen, zit er altijd wel een serieuze laag onder die ik naar voren wil brengen”, zegt Franciscus. “Ik merk dat er nog steeds veel onduidelijkheid en onbegrip heerst over het hebben van autisme. In mijn shows speel ik met dat spanningsveld. Maar los van dat is het ook een cabaretvoorstelling en wil ik mijn bezoekers vooral een avond keihard lachen bezorgen. Want lachten betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden. Dat delen is toch een mooi streven?”

Het Autisme Informatie Centrum Harlingen en De Skûle Welzijn Franeker hebben Fabian Franciscus uitgenodigd om in de nationale autismeweek (31 maart t/m 6 april) een voorstelling te komen geven in Trebol: op woensdag 3 april aanvang 20:00 uur. Kaarten à € 10 zijn verkrijgbaar door een mail te sturen aan aic-fabian@kpnmail.nl onder vermelding van uw naam en het aantal kaarten (maximaal zes per bestelling). Meer info (en video’s) op www.fabianfranciscus.nl.

Lees meer »