Sorteer

Evenement - Help Pake en Beppe de vakantie door! Een kijkje in de keuken van Hannema

Adres
Evenement informatie
Entree kinderen GRATIS
Datum 16-2-2019 12:00 - 17:00
Datum 17-2-2019 12:00 - 17:00

In de voorjaarsvakantie (16 februari t/m 24 februari voor het noorden, 23 februari t/m 3 maart 2019 voor de rest van Nederland) is het in Museum het Hannemahuis weer tijd voor Help Pake & Beppe De Vakantie Door! Kinderen nemen met pake en beppe een kijkje in de keuken van de Hannema's. De pake-en-beppeweek staat namelijk in het teken van het thema ‘Lekker ite, neat weismite‘ (Smakelijk eten, niets weggooien).

 

Op vertoon van een pake of beppe (of heit, mem, omke, tante) hebben kinderen tijdens openingstijden van het museum gratis toegang tot Museum het Hannemahuis. Overal in het museum liggen spannende opdrachtjes. Na afloop krijgen de kinderen een presentje.

 

- Proef in de kamer met de bijzondere behangselbeschildering de Boffert van jeneverstoker Jan Hannema en neem het eeuwenoude recept mee.

 

- Dek in de Zilverzaal een tafel voor een diner voor twee en luister naar pakes en beppes herinnering aan hun eerste romantische dineetje. Aanleiding is de romance tussen Claes en Antje en het servies in de glazenkast en al het fraaie zilverwerk.

 

- Zoek het antieke reisbestek en lees hoe men vroeger thee dronk uit kleine kommetjes.

 

- Smul in de Vestdijkkamer samen met Meneer Visser van gebraden eendvogel en appelmoes, en typ op Vestdijks typmachine je eigen favoriete recept!

 

- Voel in de Tegel- en aardewerkzaal aan de scherven van gebruiksaardewerk en bestudeer de roetsporen onder de aardewerken steelpannetjes.

 

- Doe in het Kinderkabinet een flitscursus servetten vouwen en geef een draai aan de koffiemolen.

 

In alle ruimtes van het museum is iets te doen voor jong en oud en worden herinneringen aan de geuren aan grootmoeders keuken opgehaald.

 

Datum: zaterdag 16 februari t/m zondag 3 maart 2019 (voorjaarsvakantie) (maandag gesloten)

Plaats: Museum het Hannemahuis, via nieuwe ingang Voorstraat 54, 8861 BM Harlingen. Tijden: aanvang: 12.00 uur, einde: 17.00 uur.

Kosten: kinderen GRATIS entree op vertoon van een pake of beppe (of omke, tante, heit, mem).

BuienradarAgenda