Sorteer

Evenement - Barokensemble Odyssee in Laurentiuskerk Kimswerd

Adres
Locatie Laurentiuskerk
Plaats Kimswerd
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 18-11-2018 15:30

Het internationale Ensemble Odyssee geeft zondag 18 november een concert in de Laurentiuskerk te Kimswerd. Het ensemble uit Amsterdam bestaat uit barok-specialisten, afgestudeerde aan een (Nederlands) conservatorium.

 

De internationale spelers, allen actief als freelance musici in heel Europa, gaan bewust met hun achtergrond om: ze vinden het belangrijk om de idealen van hun leermeesters hoog te houden, maar zien het ook als noodzakelijk om in de telkens veranderende muziekwereld een eigen aanpak te vinden. Ensemble Odyssee biedt een gefundeerde en toch frisse kijk op de muziek, gaat kritisch om met de interpretatie van bekende werken en stelt zichzelf ten doel om een concert op eerlijke en natuurlijke wijze voor elk publiek zo toegankelijk mogelijk te maken.

 

Het ensemblespel is op talrijke CD’s vastgelegd. De bezetting van Ensemble Odyssee bestaat uit de volgende musici: Anna Stegman (blokfluit solo), Georg Fritz (hobo solo, blokfluit), Eva Saladin (viool solo - concertmeester), Andrea Friggi (klavecimbel), Ivan Iliev en David Alonso Molina (viool), Zdenka Prochazkova (altviool) en Agnieszka Oszanca (violoncello).

 

In de maand november is Ensemble Odyssee op tournee door Nederland. Naast concerten in onder andere Amsterdam, Zaandam, Heiloo, Leusden en Maastricht is het opterden in Kimswerd  het enige concert in Noord-Nederland. Het concert begint om 15.30 uur. Op het vijfdelige programma staan composities van G.P. Telemann (Suite in e), J.S. Bach (Concerto in D en Concerto in F), J.F. Fasch (Concerto in D) en Chr. Graupner (Ouverture in F). Meer informatie en reserveringen op www.laurentiuskerkkimswerd.nl.

 

Lees meer »

BuienradarAgenda