Sorteer

Evenement - Swing Du Nord brengt gypsy-jazz naar Harlingen

Adres
Locatie Stadsschouwburg Trebol
Plaats Harlingen
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 11-11-2018 14:30

Het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) heeft voor het tweede concert van het nieuwe seizoen Swing Du Nord weten te strikken. Het kwartet komt op zondag 11 november naar de Stadsschouwburg Trebol in Harlingen. De aanvang is 14.30 uur.

Deze Groninger formatie speelt onder andere muziek in de traditie van de gypsy-jazz zoals die gespeeld werd door onder andere gitarist Django Reinhardt en violist Stephane Grappelli. De onvervalste swingmuziek uit de jaren 40, 50 en 60. Wat dit kwartet zo uniek maakt is de combinatie van instrumenten. De muzikanten van Swing Du Nord houden van de typische swingmuziek van Hot Club de France en beheersen deze stijl dan ook tot in de puntjes.

Het kwartet bestaat uit Willem Wolthuis (viool), Wim de Bos (klarinet), Don Hofstee (gitaren) en Hans Lass (bas). Deze mannen hebben elkaar ontmoet tijdens hun reis langs de concertzalen van Europa en zelfs daarbuiten. De reden voor hun samenkomst is de gedeelde passie voor de vroegste swing- en balkanmuziek. Maar ook andere melodieën worden ten gehore gebracht. Ze zijn bij elkaar goed voor meer dan 200 jaar aan muzikale ervaring.

Meer informatie op de webpagina van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen onder de knop Roaring Twenties op www.friejam.nl.

Lees meer »