Sorteer

Evenement - Orgelconcert Toon Hagen in Grote Kerk

Adres
Locatie Grote Kerk
Plaats Harlingen
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 13-7-2018 20:00

Toon Hagen geeft vrijdag 13 juli het derde orgelconcert in de ‘Zomerserie’ in de Grote Kerk. Zijn programma bestaat uit barokmuziek van drie verschillende generaties componisten: Scheidemann, Buxtehude en Bach. Aanvang 20.00 uur, entree 9 euro.

Scheidemann is een leerling van Sweelinck. Een van zijn studenten was Johann Adam Reincken, zijn opvolger in de St. Catharine kerk in Hamburg, en (mogelijk) Dieterich Buxtehude. Het concert van Hagen wordt besloten met een compositie van de concert-gever. 20.00 uur verzorgt

Toon Hagen is als cantor-organist verbonden aan de Grote of Sint-Michaëlskerk te Zwolle. Hij geeft leiding aan de Michaëlscantorij, die medewerking verleent aan de maandelijkse Michaëlsvieringen in de Grote of Sint-Michaëlskerk en aan het Michaëls-cantatekoor dat meewerkt aan de cantatevieringen in deze kerk. Toon Hagen is actief als concert-organist, heeft een privé-orgellespraktijk en is werkzaam als componist van orgel- en kerkmuziek. Hij geeft zijn composities in eigen beheer uit. Zijn orgelspel is inmiddels op een zevental cd’s vastgelegd. In 2013 verscheen een opname van Canto Ostinato van Simeon ten Holt, in een bewerking voor orgel, opgenomen op het Schnitgerorgel in Zwolle.

Lees meer »