Sorteer

Evenement - Trio Escapada in Laurentiuskerk Kimswerd

Adres
Locatie Laurentiuskerk
Plaats Kimswerd
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 18-5-2018 20:00

Nu eens niet een klassiek concert op de agenda van Stichting Laurentiuskerk Kimswerd: op vrijdag 18 mei vanaf 20.00 uur speelt  Trio Escapada in de Laurentiuskerk te Kimswerd.

“Fantastisch pianotrio”, aldus tv-presentator en muziekkenner Paul Witteman. Deze opmerking sloeg op Trio Escapada dat op de vrijdag voor Pinksteren in de Laurentiuskerk te Kimswerd komt optreden. Een drietal gerenommeerde musici (waarvan er twee jarenlang in het orkest van Carel Kraayenhof speelden) brengt een prachtig (niet klassiek) programma. Stichting Laurentiuskerk hoopt dat het trio wat meer bezoekers komen genieten, van een avond met wervelende lichte en voor een deel tangomuziek.

 

De drie muzikanten, Emma Breedveld (viool), Bence Huszar (cello) en Sebastiaan van Delft (piano) bundelen hun muzikale talenten in Trio Escapada. Geworteld in de Argentijnse tango en de klassieke muziek, beweegt dit trio zich virtuoos langs de grenzen van de genres. Trio Escapada speelt tango, wereldmuziek en nieuwe muziek, improviseert en componeert. Het programma dat het trio in Kimswerd gaat spelen heeft de titel ‘Vuur!’

 

Emma Breedveld was eerste violiste bij Carel Kraayenhof en toerde met diens Sexteto Canyengue over de gehele wereld. Zij is ook de oprichtster van Trio Escapada en is docent aan het Conservatorium en de Muziekschool van Amsterdam. Bence Huszar werd geboren te Boedapest en kwam naar Nederland om verder te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam , de stad waar hij thans werkzaam is als docent cello. Hij speelt in diverse ensembles, van klassiek tot pop. Sebastiaan van Delft studeerde orgel bij bekende organisten als Jos van der Kooy en Leo van Doeselaar, maar richtte zich daarna meer op de piano en is pianist in diverse jazz-ensembles. Hij speelde net als Emma Breedveld in het (inmiddels opgeheven) orkest van Carel Kraayenhof.

 

De toegangsprijs voor het concert is € 12,50 (‘Vrienden’ € 9, kinderen € 5 en kinderen van ‘Vrienden’ € 3). Reserveren: www.laurentiuskerkkimswerd.nl of bel naar 0517-642141  of  06-30873617.

Lees meer »