Sorteer

Evenement - Harlinger jazzcentrum sluit seizoen af met dubbelconcert

Adres
Locatie Stadsschouwburg Trebol
Plaats Harlingen
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 29-4-2018 15:00

Het eerste seizoen voor het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) zit er bijna op. Het seizoen wordt op zondag 29 april in Stadsschouwburg Trebol in Harlingen afgesloten met spetterend dubbelconcert. Voor de pauze wordt er opgetreden door een groot Roaring Twenties Workshoporkest en na de pauze zorgt de Harlinger jazzband Leoville voor een swingend en feestelijk slotakkoord van dit seizoen. Aanvang 15.00 uur.

De vorig jaar gestarte workshop Roaring Twenties is zo succesvol verlopen en de belangstelling ervoor was zo groot, dat er begin dit jaar is gestart met een tweede editie. Onder de bezielende leiding van trombonist en bigbandleider Arend Huisman hebben maar liefst twintig muzikanten zich de eerste weken van dit jaar bekwaamd in het spelen van de oorspronkelijke jazz zoals die in de jaren 20 van de vorige eeuw in Amerika is ontstaan. Tijdens het laatste jazz-loungeconcert van dit seizoen laat dit grote workshoporkest horen wat er in de afgelopen maanden muzikaal is bereikt.

Na de pauze zorgt de Harlinger jazzformatie Leoville voor het passende slotakkoord van dit seizoen. De band, compleet met naamschilden annex muzieklessenaars zoals de naoorlogse jazz/dansorkesten, put uit een breed scala aan stijlen. Pittige swing, ingetogen ballads, evergreens, doorleefde blues en aanstekelijke latin wisselen elkaar af. Sommige bekende jazznummers zijn zelfs in een Fries jasje gestoken. Zangeres Monique Masé laat op overtuigende wijze horen dat al die prachtige jazz-standards, blues, ballads & bossa’s terecht niet vergeten of versleten zijn.

Het CTJH kijkt inmiddels terug op een geslaagd eerste seizoen. De belangstelling voor zowel de workshops als de concerten was groot. De jazz is weer helemaal terug in Harlingen. Het concept jazz-loungeconcerten op zondagmiddag blijkt duidelijk in een behoefte te voorzien. Inmiddels wordt er achter schermen dan ook al weer hard gewerkt aan de programmering van concerten voor het nieuwe seizoen.

De concerten van het CTJH worden georganiseerd onder de paraplu van Friejam en met medewerking van Tuincentrum Van der Meer, Homminga’s Fijne Winkeltje, Trebol en de gemeente Harlingen. Meer informatie: www.friejam.nl.

Lees meer »