Sorteer

Evenement - Sloeproeiend Nederland op bezoek in Harlingen

Adres
Locatie Willemshaven
Plaats Harlingen
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 7-4-2018 13:00

Naast de gezelligheid op en rond de Zuiderhaven gaat het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien bij het Entrepotgebouw van start. Het is de tiende editie,  georganiseerd door de Stichting Watersport en Recreatie Evenementen samen met de Harlinger sloeproeivereniging Okke Hel.

Tijdens dit evenement zullen maar liefst bijna 80 sloepen uit heel Nederland strijden om de eerste plaats (in 6 klassementen. De eerste start is om 13:00uur in de Willemshaven nabij de Willem Barentzwerf. Na de start zullen de sloepen om de Zuiderpier het Wad op gaan richting de vaargeul Boontjes waar zij na ongeveer 7,5 kilometer de keerboei ronden . Na ongeveer twee uurtjes keren ze terug in de Willemshaven, ter hoogte van het Entrepotgebouw.

 

Vanaf de Zuiderpier is de wedstrijd goed te volgen. Uiteraard is de finish altijd spectaculair. De roeiers kunnen uw aanmoedigingen goed kunnen gebruiken. Tijdens en na de wedstrijd is er een groot terras bij het Entrepotgebouw waar u in het zonnetje kunt genieten van een heerlijk drankje.

 

Nadat alle sloepen zijn gefinisht barst om 16:00uur het feest los, met DJ Brambo, Dicky Power en Slaanderij Fan Harlingen. Om 18:00 uur volgen bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking.

 

Na de prijsuitreiking zal het feest langzaam worden overgenomen door skûtsje Stad Harlingen: tot in de late uurtjes een benefietconcert. De opbrengst gaat naar het onderhoud en in de vaart houden van het Harlinger skûtsje Stad Harlingen. Deze benefietavond zal worden opgewarmd met Arnold Postma. De avond wordt afgesloten met een spetterend optreden van de Harlinger top band Nickelzson.

Lees meer »

Buienradar



Agenda