Sorteer

Evenement - Al 800 aanmeldingen voor wandeltocht scouting

Adres
Plaats Harlingen
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 17-2-2018

HARLINGEN - De belangstelling voor de Baden Powell-wandeltocht door Harlingen is groot. Er hebben zich al 800 deelnemers aangemeld en de inschrijving sluit pas over twee weken. 

Scouts uit heel Friesland komen zaterdag 17 februari naar Harlingen voor de Baden Powell-wandeltocht. Het evenement wordt in Friesland sinds 2009 georganiseerd rond de verjaardag van Robert Baden-Powell, de grondlegger van de scouting. 
 
De Harlinger scoutinggroepen zijn blij met het flinke aantal aanmeldingen. “Er meldden zich nu al meer dan 800 scouts aan. Met nog  twee weken te gaan belooft dat gezellig druk te worden”, aldus Barend Jan Baars van de Waterscouts.
 
“We doen ons best om er een leuke, afwisselende tocht van te maken. Vanaf het entrepotgebouw lopen we dwars door de binnenstad: door straatjes en steegjes, maar bijvoorbeeld ook dwars door de katholieke kerk en het Hannemahuis. Dat maakt de tocht anders dan anders.”
 
Wie de tocht zelf wil beleven heeft mazzel: “Ook niet-scouts zijn dit jaar welkom om mee te wandelen. Met een route van 5, 10 of 15 kilometer is er voor iedereen wat.”
 
Opgeven kan via www.bp2018.nl.
 

Lees meer »