Nieuws

Verbouwing De Batting: meer comfort en welzijn

De eerste fase van de verbouwing van woonzorgcentrum De Batting van Noorderbreedte in Harlingen is begonnen. Samen met bewoners en medewerkers is daar gisteren - geheel volgens de coronamaatregelen - op een feestelijke manier bij stilgestaan. En niet zonder reden, want met de verbouwing wordt het wonen en werken bij De Batting naast moderner, vooral ook nog waardevoller.

(Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Bij woonzorgcentrum De Batting staat het comfort en het welzijn van alle bewoners voorop en om daar nog meer op in te kunnen zetten, is een verbouwing van de zorglocatie nodig. “Op die manier voldoen we straks aan de moderne eisen en wensen van deze tijd”, stelt regiomanager André Oosterhof. “Zo worden in fase 1, waarmee nu is begonnen, onder meer de huiskamers gemoderniseerd en waar mogelijk vergroot. De huiskamers krijgen bijvoorbeeld meer sfeer door een ander kleurgebruik en andere verlichting. En elke huiskamer krijgt een nieuwe keuken, zodat er met elkaar maaltijden kunnen worden bereid.”

Waardevolle dag

Volgens Oosterhof gaat de verbouwing echt bijdragen aan de waardevolle dag waar Noorderbreedte voor staat. “Zo realiseren we op elke verdieping een buitenruimte voor de bewoners en medewerkers. De balkons worden ruim en veilig. Daarmee kan iedereen heerlijk van de buitenlucht genieten. De tuin richten we dementievriendelijk in. We gaan verder verschillende zorgtechnologieën inzetten om de zorg en het welzijn verder te verbeteren. Denk aan een nieuw oproepsysteem, een betere wifi-verbinding en een lift die voor mensen met dementie eenvoudig te gebruiken is.”

Duurzaam

Daarmee wordt De Batting een mooie en moderne zorglocatie met op de begane grond en de eerste verdieping de psychogeriatrische zorgafdelingen. “De tweede etage is straks in zijn geheel bedoeld voor mensen die somatische zorg nodig hebben en voor het bewoners die kortdurend bij ons verblijven”, aldus Oosterhof. “Een ander mooi iets, maar daar merken de bewoners minder van, is dat we een geheel eigen groene energievoorziening gaan realiseren. De Batting wordt dus ook nog eens duurzaam, zoals dat past bij een modern woonzorgcentrum.”

Kortom, redenen genoeg voor een feestje. Een aantal bewoners en medewerkers van De Batting gaf gisteren het feestelijke startsein van de verbouwing. Met het doorknippen van een lintje door een van de bewoners én met koffie en gebak is er op veilige afstand van elkaar geproost. Natuurlijk zijn ook de overige bewoners en medewerkers van De Batting getrakteerd op taart vanwege deze feestelijke dag.

Overlast beperken

De eerste fase van de verbouwing wordt naar verwachting in het najaar van 2021 afgerond. “We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken”, aldus Oosterhof. “En bij de verbouwingswerkzaamheden houden we ons uiteraard aan de geldende richtlijnen van het kabinet en het RIVM, want de gezondheid en veiligheid van onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers staan voorop.” Fase 2 van de verbouwing volgt over ongeveer vijf jaar: een renovatie van de kamers die pas mogelijk is als de ruimte hiervoor vrijkomt. Oosterhof: “Dan kunnen we het gewenste wooncomfort nog verder bereiken.”

Noorderbreedte 

Noorderbreedte biedt voornamelijk zorg aan ouderen in Frieskand binnen vijftien locaties en een revalidatiecentrum. Noorderbreedte is gespecialiseerd in dementie, Huntington, Gerontopsychiatrie, Korsakov en Niet-Aangeboren Hersenletsel. Bij Noorderbreedte werken ruim 2500 medewerkers en ruim 1500 vrijwilligers aan de waardevolle dag voor de cliënten.

|Doorsturen

BuienradarAgenda