Nieuws

Sint Sprookje: bijna 800 kinderen op de gastenlijst!

Een vrolijke foto door huisfotograaf Joachim de Ruijter van een groep creatievelingen die niet kan wachten op de speelweek eind november. U raadt het al, de repetities van het 53e Sint Nicolaas Sprookje Harlingen zijn gestart.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Vol enthousiasme wordt het decor gebouwd, de kostuums ontworpen, worden de liedjes geschreven en de sprookjesrollen ingestudeerd. Dit onder creatieve begeleiding van regisseur Hanneke de Man.

Dit jaar is ervoor gekozen meer terug te gaan naar hoe het Sprookje ooit begon, door maar liefst vijf nieuwe leerkrachten uit het Harlinger basisonderwijs in de spelersgroep op te nemen. Een mooie mix met de toneelspelende ouders, pedagogisch medewerkers en natuurlijk ook sprookjesacteurs van buiten het onderwijs. Bijna alle ikc’s/basisscholen uit Harlingen zijn nu weer in de groep vertegenwoordigd. Het is zo bijzonder als kinderen hun eigen juf of meester op het podium herkennen bij misschien wel hun eerste culturele uitje. Velen van ons weten dit nog van vroeger.

Nieuw en ook een beetje spannend is dit jaar de locatie: het Sprookje wordt voor het eerst opgevoerd in het Entrepotgebouw aan de Willemshaven en is hiermee de eerste toneelvereniging die op deze mooie locatie zo’n grote voorstelling mag opvoeren. Tijdens de afgelopen winter heeft de dialoog tussen Toneelgroep Contact, het Harlinger Volkstoneel, het Sprookje en wethouder Erik de Groot geleid tot een prominente plek voor toneel op de Entrepotdok-agenda. En positief gezamenlijk resultaat dat hopelijk als katalysator zal fungeren voor heel cultureel Harlingen.

Het Sprookje wordt in vier voorstellingen voor basisschoolkinderen (er zijn staan al bijna 800 kinderen op de gastenlijst!) opgevoerd op donderdag 25 en vrijdag 26 november, onder schooltijd. Met wie weet een bezoek van de Goedheiligman. Op vrijdagavond 26 en zaterdagavond 27 november is het tijd voor een ouderwetse Harlinger Sprookjesavond voor alle grotere sprookjesfans en al die Harlingers die ongetwijfeld straks weer met een grote glimlach in het publiek zullen zitten. Maar welk Sprookje wordt het nu? Dat houdt de groep nog even geheim!

|Doorsturen

BuienradarAgenda