Nieuws

Jelle Bruinsma start nieuw prefab-bouwbedrijf

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma timmert aan de weg: afgelopen maandag is de eerste paal geslagen voor een bedrijfspand van BYNT. BYNT is een dochteronderneming van Bouwbedrijf Jelle Bruinsma en een toeleverancier voor de prefab houtbouw.

Het gaat om complete woningen, maar ook halffabricaten, zoals dak-elementen. Het nieuwe Harlinger bedrijf speelt in op de toenemende vraag naar prefab-bouw. Hierbij komt een huis goeddeels tot stand in de fabriek, en wordt de bouwtijd verminderd. Bouwbedrijven reduceren hiermee de uitstoot van stikstof.

Voorbeeld: een woning wordt uitgetekend en BYNT krijgt de tekening om de prefab-elementen uit te werken in de fabriek aan de Industrieweg. “Het zijn onderdelen die we kunnen transporteren en die worden op de bouw in elkaar gezet”, zegt Jelmer Bruinsma. “Je kunt dan een prefab woning al voorzien van steenstrips. Dat gaan wij in het begin niet doen, maar mogelijk wel in de toekomst.”

Volgens de planning moet de fundering van het nieuwe bedrijfspand voor de bouwvak klaar zijn. Na de bouwvak volgt de bovenbouw. BYNT zal in de hal werk bieden aan zes tot acht mensen; later mogelijk meer.

Vlnr Jelle Bruinsma, Nynke Nicolai (partner Jelmer Bruinsma), Jelmer Bruinsma, Fenna Miedema (dochter Rintje Miedema), Niels Miedema (zoon Rintje Miedema), Rintje Miedema, Marjan Wassenaar (partner Rintje Miedema). (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

|Doorsturen

BuienradarAgenda