Nieuws

Incident Zeesleepboot Holland op Terschelling
Holland raakt kademuur haven Terschelling

Zondagochtend bij aankomst op Terschelling is de Holland bij het (achteruit) invaren van de haven tegen de kademuur aangevaren. Passagiers en bemanning hebben bij het raken van de kade geen letsel opgelopen.

Het schip is hard geraakt, waardoor schade is ontstaan aan de achterkant met een inzetting en scheur in de stuurmachinekamer, boven de waterlijn. Inmiddels is het schip door Lloyd’s geïnspecteerd en akkoord bevonden op eigen kracht naar Harlingen terug te varen. Aan de kade is nagenoeg geen schade, zo bleek na onderzoek van Rijkswaterstaat op Terschelling.

 

Holland blijft op Terschelling

Conform planning blijft Zeesleepboot Holland de komende tijd op station Terschelling. Inzet betreft opleidingsdoeleinden van het Maritiem Instituut Willem Barentsz. Gelegen voor de kant vinden basic safety trainingen plaats voor studenten (marof en OT2).

Lloyd’s is akkoord dat de Holland na MIWB-inzet op eigen kracht terugvaart. Bij terugkomst in Harlingen gaat het schip voor reparatiewerkzaamheden naar Damen Shipyards. Als gevolg van de werfgang komt het bezoek van de Holland aan het IJmuiden Havenfestival helaas te vervallen.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda