Nieuws

Henk en Tiny Kuipers-Beekema 65 jaar getrouwd

Henk en Tiny Kuipers zijn vandaag 65 jaar getrouwd. Het briljanten bruidspaar viert deze dag in het bijzijn van kinderen en kleinkinderen met een etentje bij Anna Casparii. Burgemeester Ina Sjerps heeft het echtpaar namens het gemeentebestuur van Harlingen gefeliciteerd.

Het echtpaar kreeg vijf kinderen, drie dochters en twee zonen. Tot hun vreugde zijn ze verblijd met zeven kleinkinderen. In het jaar waarin ze getrouwd zijn, zijn ze ook begonnen met hun bakkerij in Harlingen. Henk bakte het brood en banket, Tiny was de drijvende kracht in de winkel. In die tijd, we hebben het dus over 1956, telde Harlingen maar liefst 21 bakkerijen. Er was nog geen concurrentie van supermarkten. Daarom hebben ze letterlijk een goed belegde boterham kunnen verdienen, waar ze niettemin hard voor hebben gewerkt.

Henk en Tiny hebben de bakkerij toentertijd overgenomen van bakker Schakenbos op de Lanen. Bakkerij Kuipers is een begrip geworden in Harlingen. Toen Henk 61 jaar was, heeft hij de bakkerij overgedaan aan zijn zoon Menno. Ook al was Henk geen eigen ondernemer meer, hij was nog jarenlang dagelijks bezig in de zaak om hand- en spandiensten te verrichten. Henk was een sportieve man en kijkt met trots terug op de Elfstedentocht die hij in 1956 gereden heeft. Ook de IJsselmeerschaatstocht in 1996 van Enkhuizen naar Stavoren, die hij samen met z’n oudste dochter en zoon reed, was een onvergetelijke ervaring. Henk en Tiny mochten samen ook heel graag fietsen en toen het nog kon hebben ze heel wat kilometers afgelegd.

Inmiddels zijn Henk en Tiny respectievelijk 90 en 89 jaar. Fietsen is er niet meer bij, maar ze zijn nog goed gezond en wonen tegenwoordig in Almenum waar ze een prima verzorging krijgen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda