Nieuws

Gebroeders Yildiz nemen garage Dijkstra over

HARLINGEN – Zeg Yildiz en je denkt meteen aan het stukadoorsbedrijf dat de gebroeders Yildiz al een aantal jaren met succes leiden. Hardwerkende mannen, die het ondernemen in hun bloed hebben zitten. Ze hebben een Turkse naam, maar ze zijn échte ouwe seunen, in Harlingen geboren en opgegroeid. Het Harlinger taaltje en de daarbij passende humor is ze dan ook niet vreemd.

Door Ubbo Posthuma

Vlnr Ilhan, Cengiz, Ubbo Toornstra, Ayhan en Erdo. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Als hobby hadden ze de in- en verkoop van auto’s, met als onderkomen Oude Trekweg 50. De zaken gingen echter zo goed, dat deze ruimte te klein werd. “Al verschillende keren had ik Ubbo Toornstra van garage Dijkstra gevraagd of hij zijn pand niet wilde verkopen”, zegt oudste broer Ayhan. “Maar steeds nul op het rekest. Tot een tijdje geleden ik het weer vroeg en hij de vraag stelde of het serieus was. We waren er heel gauw uit, ook op basis van puur wederzijds vertrouwen.”

Eigenaar Ubbo Toornstra geeft aan het na 35 jaar nu welletjes te vinden. “Ik heb geen opvolgers en om nu op mijn leeftijd nog te gaan investeren, dat zag ik niet zitten.” 

De gebroeders Yildiz waren bijzonder ingenomen met de koop van het goedlopende bedrijf. “Het biedt heel veel mogelijkheden, voor zowel de garage als ons stukadoorsbedrijf. Het is een investering voor de toekomst.” Ze gaan zich toeleggen op de in- en verkoop van auto’s. De werkplaats zal verhuurd worden. Ook het Gulf benzinestation blijft zoals het nu is.

De overdracht van het pand zal op 25 maart plaatsvinden. Vervolgens zal er een grote verbouwing plaatsvinden die ongeveer vijf à zes maanden zal duren. Er komt een geheel nieuwe indeling, zodat ook het stukadoorsbedrijf een plekje kan krijgen. De autoshowroom zal twee derde van het pand beslaan en het stukadoorsbedrijf twee derde van de ruimte.

Intussen gaan de werkzaamheden op de Oude Trekweg 50 gewoon door. Dit geldt tevens voor het stukadoorsbedrijf. Het nieuwe pand krijgt de namen ‘Autocentrum Harlingen’ en ‘Stukadoorsbedrijf Yildiz’.

Ubbo Toornstra is ingenomen met de komst van de gebroeders Yildiz. “Ik weet nu dat het bedrijf bij hen in goede handen is. Eerlijke hardwerkende jongemannen. Dit gaat helemaal goed komen, daar heb ik alle vertrouwen in.”

Bij het scheiden van de markt wil Toornstra toch nog even al zijn klanten bedanken voor het jarenlange vertrouwen dat men in hem heeft gehad. “Ik wens mijn opvolgers ook heel veel succes.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda