Nieuws

Drive-in bioscoop aan de Westerzeedijk

Omdat veel evenementen dit jaar door het coronavirus niet doorgaan, komen Asief William en Bram Visser met een evenement dat wél door kan gaan: een drive-in bios op het parkeerterrein aan de Westerzeedijk, in de herfstvakantie van vrijdag 16 tot en met zondag 18 oktober.

Bram Visser vindt het jammer dat er niets in de stad gebeurt. “Iedereen wil van alles maar het mag of kan niet. Met de drive-in heb je geen toestanden van anderhalve meter en mondkapjes. De mensen zitten in de auto en als je eten of drinken bestelt, wordt dit met alle liefde naar de auto gebracht. Zet je knipperlichtjes aan, dan weten wij dat je iets wilt bestellen.” 

’s Middags is er een matinee voor kinderen en ’s avonds voorstellingen voor jong en oud. Asief heeft 12 films besteld. Beide heren hebben het terrein opgemeten en er kunnen 80 tot 100 auto’s staan. Er komen kassa’s, toiletten en horeca van ‘Heerlijk Harlingen’, georganiseerd door Asief. Het filmscherm heeft een afmeting van 10 x 5 meter. Buiten hoor je geen filmgeluid; het geluid wordt uitgezonden door een FM-zender die op het parkeerterrein wordt geplaatst, en is te horen via de autoradio. 

Binnenkort komt er een website online voor de kaartverkoop. Een kaartje kost 40 euro voor twee personen, inclusief eten en drinken. Zitten er meerdere mensen in de auto, dan betalen die 17,50 per persoon (ook inclusief een hapje en drankje; dit alleen in combinatie met een ticket van 40 euro voor twee personen). Mensen die niet zo handig zijn op de computer, kunnen hulp krijgen in het Toeristisch Informatiepunt aan de Grote Bredeplaats. Op vrijdag zijn er vanaf 13.00 uur drie voorstellingen en op zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur vier voorstellingen per dag.

Asief liep al een tijdje rond met het idee, en hij schrok wel van de kosten. De huur van de FM-zender kost bijvoorbeeld 450 euro en de vertoning kost 500 euro per film. “Wij staan dan ook open voor Harlinger ondernemers die graag willen participeren met bijvoorbeeld ‘film-arrangementen’ of andere ideeën”, zegt Asief.

Er wordt ook nog gezocht naar sponsoren. Een sponsor krijgt voor iedere 100 euro een toegangsticket ter waarde van 40 euro voor twee personen, inclusief eten en drinken. Ondernemers kunnen zo bijvoorbeeld een leuke weggeef-actie voor klanten of personeel op poten zetten. De namen van de sponsoren worden ook op het scherm en de website vertoond.

|Doorsturen

BuienradarAgenda