,

Veerbootoorlog bedreigt Terschellinger voetbal

23 augustus 2013 11:46 | 4983 keer bekeken | Nieuws » Terschelling

TERSCHELLING – Als Rederij Doeksen blijft weigeren om op de winterse vrijdagavonden belangrijke hoeveelheden passagiers van Harlingen naar Terschelling te vervoeren, dan moet EVT de mogelijkheid krijgen deze dienst in te vullen. Die suggestie doet de Terschellinger Ondernemers Vereniging (TOV) indirect in een brandbrief aan het gemeentebestuur van Terschelling.

5 reacties op dit bericht

frieslandboppe
7-5-2015 12:21:16

Het wordt tijd dat ook Rijkswaterstaat en de Overheid;vooral de Staatsecretaris eens in gesprek gaat met oud Europees commissaris Neelie Kroes, over; dat ook bij EEN veerdienst Kartelvorming een vervelende negatief situatie oproept. Dus, conclusie: de EVT moet gewoon worden geaccepteerd. Het gaat hier gelukkig nog niet om een taxi oorlog.

frieslandboppe
21-7-2014 20:42:11

Je kunt er op wachten, tot dat de democratische/ dictatuur van dit land, als van ouds voor de slechtste besluitvorming uitkomt. Dus niet voor de eilanders, niet voor een normale concurrentie, je zou er toch tien of > man een baan mee bezorgen? En nu de gemeentes te weinig geld uit Den Haag krijgen, maar wel meer soc. voorzieningen moeten gaan financieren zou een negatief besluit daardoor wel .................. `EVT` we wachten af.

Frustus
8-2-2014 22:16:39

Wil iedereen weten hoe arrogant ze zijn?? Er staat Doeksen op de terminal en geen TSM hoe bedoel je wij zijn er ook voor de eilandbewoners? In 1923 werd de NV Terschellinger Stoomboot Maatschappij overgenomen en werden de activiteiten uitgebreid met veerdiensten voor passagiers tussen Terschelling en Vlieland en het vasteland. Ook schelpenzuigerij hoorde een tijdlang tot de activiteiten. Later werden de veerdiensten voor passagiers de belangrijkste tak binnen het bedrijf. Je leest het goed "later werden de veerdiensten de belangrijkste tak van het bedrijf". In normale mensentaal betekend het simpelweg dat het bedrijfsmatig zoveel opleverde dat al die andere bedrijvigheid wel kon worden afgestoten,ik vraag me af hoeveel het dan wel niet op leverde.. en vooral waarom. (een deel van deze info komt gewoon van internet af voor iedereen dus in te zien) Als het dan toch allemaal voor de eilandbewoners is waarom dan geen TSM ? Net als Texel de TESO heeft voor de eigen eilandbewoners, veel eerlijker.. toch?

frieslandboppe
7-11-2013 12:37:36

Wanneer werkt de Frieske BINT waarde hier, kijk ook eens op Omrop Fryslan. Chrisman

Arnold Poepjes
25-8-2013 18:28:32

Rederij Doeksen heeft zichzelf oppermachtig en onmisbaar gemaakt. Langzaam brokkelt deze macht door Doeksen's eigen arrogante toedoen af. Gelukkig zijn we niet van die ene reder afhankelijk, maar is er een beginnende vorm van concurrentie.

Wanneer je inlogt, kun je op dit bericht reageren.
Nog geen lid? Meld je dan gratis aan.

Buienradar

Poll

Er is op dit moment geen poll actief.

Bezoek- en inleveradres

Kanaalweg 72
8861 KG Harlingen

Postadres:
Postbus 8
8860 AA Harlingen

 

Tel.: 0517 - 430043
Fax: 0517 - 419844

Twitter: @hacourant

 

Harlinger Courant maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.niet meer tonen